Accountant of belastingadviseur, wat is het verschil?

Accountant of belastingadviseur, wat is het verschil?

Een accountant stelt jaarrekeningen op en controleert administraties. Aan die werkzaamheden zitten ook fiscale kanten. Doorgaans geven accounts echter geen fiscaal advies. Wordt het ingewikkelder, dan ben je bij Ebbenhage aan het juiste adres. Zeker in het geval van grensoverschrijdende belastingproblematiek.

Waarom een belastingadviseur? Wij geven adviezen over jouw fiscale positie en verzorgen, naast het samenstellen van jaarstukken, alle voorkomende belastingaangiften, in zowel Nederland als België. Ebbenhage zorgt ervoor dat u zo min mogelijk belasting betaalt, uiteraard binnen de grenzen van de wet.

Is iedere belastingadviseur goed gekwalificeerd?

Het beroep van belastingadviseur is niet wettelijk vastgelegd. In tegenstelling tot de ons omringende landen, mag iedereen in Nederland zich op het uiterst complexe gebied van de belastingen begeven. Zie als ondernemer of particulier dan maar eens het kaf van het koren te scheiden! Door gebruik te maken van een Register Belastingadviseur (RB) ben je verzekerd van kwaliteit.

Waarom kiezen voor een Register Belastingadviseur (RB)?

Daar zijn verschillende redenen voor. Zo heeft een Register Belastingadviseur een hbo- of een universitaire opleiding op fiscaal gebied doorlopen en afgerond. Ook is een Register Belastingadviseur verplicht om zijn kennisniveau op peil te houden door middel van het continu volgen van cursussen (permanente educatie). Bovendien is een Register Belastingadviseur gebonden aan het reglement van de beroepsvereniging (www.rb.nl).

Als Register Belastingadviseur verdedigen wij jouw belangen. Wij gaan samen met jou op onderzoek uit, leggen dwarsverbanden en komen, binnen de mogelijkheden van de wet, met voorstellen die rekening houden met jouw persoonlijke situatie.

Contact met Ebbenhage

Wil je meer weten over het verschil tussen een accountant of belastingadviseur? Laat dan je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Contact opnemen